<html>
<body>
So are folks seeing this issue even if the broadcoms NICs aren't being
used, i.e. the NICs are not disabled (ergo the tg3 module is being
loaded), but are not actively being used?<br><br>
We had a 6650 running AS 2.1 do this last night. We have Intel NICs in
the server and have only been using those, but did not disable the
broadcoms or ensure the tg3 module was not loaded.<br><br>
(This also happened to us about 10 months ago on a couple 6650s running
RH 7.2, also with the tg3 driver. Sounds like this may indeed be the
cuprit.)<br><br>
Thanks,<br><br>
Doug<br><br>
At 09:36 05/06/2004, Ricardo, Gerson wrote:<br>
<blockquote type=cite class=cite cite=""><font face="arial">That issue
revolves around the tg3 loadable module (aka broadcom hard freeze).&nbsp;
You either have to replace it with the bm5700 loadable module or stop
using the Broadcom ASICs alltogether.&nbsp; We had the exact same issue
and what i did to resolve it was I simply disabled the nics' themselves
and used Intel PCI-X cards.&nbsp; Not a single hard lockup since
then.<br>
</font>&nbsp;<br>
<font face="arial">-Gerson<br>
</font><br>
<hr>
<font face="tahoma" size=2><b>From:</b> linux-poweredge-admin@dell.com
[<a href="mailto:linux-poweredge-admin@dell.com" eudora="autourl">mailto:linux-poweredge-admin@dell.com</a>]
<b>On Behalf Of </b>Chris Field<br>
<b>Sent:</b> Thursday, April 29, 2004 8:56 PM<br>
<b>To:</b> Hiram Barber; linux-poweredge@dell.com<br>
<b>Subject:</b> Re: PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required<br>
</font><br>
<font face="arial" size=2>We have a a 2650 that has this same problem, it
is not connected to a storage array, but about once a week it completely
flakes.&nbsp; Usually it will respond to pings and will also log iptables
information to the console however it will not display a login prompt on
the console and all network services are unavaliable.&nbsp; The only way
to get it working again is to hard boot just like you have to....<br>
</font>&nbsp;<br>
<font face="arial" size=2>We have not been able to figure out what it is
yet... we also can't replicate it, it just happens.<br>
</font>&nbsp;<br>
&nbsp;<br>

<dl>
<dd>----- Original Message ----- <br>

<dd>From:</b> <a href="mailto:hbarber@mosquitomagnet.com">Hiram
Barber</a> <br>

<dd>To:</b>
<a href="mailto:linux-poweredge@dell.com">linux-poweredge@dell.com</a> <br>

<dd>Sent:</b> Thursday, April 29, 2004 12:53 PM<br>

<dd>Subject:</b> PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required<br><br>

<dd><font face="arial" size=2>Hi,<br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>I just inherited a Dell 2650 connected to a Dell 220s storage array when I started my new job a few weeks ago.&nbsp; It is and running Oracle applications and database&nbsp; <br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>uname -a<br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>Linux abcprod11i.abc.com 2.4.9-e.27enterprise #1 SMP Tue Aug 5 15:39:21 EDT 2003 i686 unknown<br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>I have been here when it seems to lock up/freeze – this morning it locked up, I couldn’t ping the IP or get to the command line - unfortunately one of my colleagues had left it with the KDE desktop running (the screensaver wasn’t moving).&nbsp; After 10 minutes we hard booted the system.&nbsp; <br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>Has anyone experienced this before?&nbsp; Any suggestions?&nbsp; <br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>Thanks,<br>
</font><br>

<dd><font face="arial" size=2>Hiram <br>
</font>
</dl></blockquote></body>
</html>

<HTML><BODY><PRE>
------------------------------------------------------------

This email, and any included attachments, have been checked
by Norton AntiVirus Corporate Edition (Version 8.0), AVG
Email Server Edition 7.0, and Merak Email Server Integrated
Antivirus (Alwil Software's aVast! engine) and is certified
Virus Free.
</PRE></BODY></HTML>