<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=us-ascii">
<TITLE>Doing a mount to a NFS share</TITLE>

<META content="MSHTML 5.50.4913.1100" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>
<DIV><SPAN class=736121123-20082002><FONT face=Arial color=#0000ff 
size=2>Firewall is enabled? :-)&nbsp; run 'authconfig' to disable it so NFS 
works.&nbsp;&nbsp;(usual comment about only on trusted networks 
etc...)</FONT></SPAN></DIV>
<DIV><SPAN class=736121123-20082002><FONT face=Arial color=#0000ff 
size=2>-Matt</FONT></SPAN></DIV>
<P><FONT size=2>--<BR>Matt Domsch<BR>Sr. Software Engineer, Lead Engineer, 
Architect<BR>Dell Linux Solutions www.dell.com/linux<BR>Linux on Dell mailing 
lists @ <A target=_blank 
href="http://lists.us.dell.com/">http://lists.us.dell.com</A><BR>#1 US Linux 
Server provider for 2001 and Q1/2002! (IDC May 2002)<BR></FONT></P>
<BLOCKQUOTE dir=ltr 
style="PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #0000ff 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV class=OutlookMessageHeader dir=ltr align=left><FONT face=Tahoma 
  size=2>-----Original Message-----<BR><B>From:</B> Ken Rinehart 
  [mailto:ken.rinehart@fhpwireless.com]<BR><B>Sent:</B> Tuesday, August 20, 2002 
  5:42 PM<BR><B>To:</B> linux-poweredge@dell.com<BR><B>Subject:</B> Doing a 
  mount to a NFS share<BR><BR></FONT></DIV><!-- Converted from text/rtf format --><BR>
  <P><FONT face=Arial size=2>Can someone help me out with a small NFS problem on 
  a pe1650?&nbsp; Basically rpcinfo shows mountd and portmap are running. 
  "service nfs restart" works and everything comes up ok. /etc/exports has the 
  directory exported as "/home x.x.x.x(rw)" (the x being the IP address).&nbsp; 
  But when I type "mount servername:/home /home" on a client I get: "mount: RPC: 
  RPC: port mapper failure RPC: unable to receive"&nbsp; Seems simple enough but 
  I'm totally miffed.</FONT></P>
  <P><FONT face=Arial size=2>Ken</FONT> </P></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>