<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-1">
<TITLE>RE: PE 2550, RH 7.1 & Serial Console</TITLE>

<META content="MSHTML 5.50.4913.1100" name=GENERATOR></HEAD>
<BODY>
<DIV><SPAN class=210350918-07032002><FONT face=Arial color=#0000ff size=2>When I 
was reading the&nbsp;HOWTO documentation I noticed that the doc was somewhat 
ambiguous on this so I tried it with the 81 at the end of the serial line.&nbsp; 
Unfortunately running the lilo command would fail if I used the "1".&nbsp;&nbsp; 
It didn't seem to matter in the append line as far as&nbsp;I could tell.&nbsp; 
In fact if I used a lilo.conf with only the serial= line and no console info in 
the append line, it still would stop at the "LI" on reboot.</FONT></SPAN></DIV>
<DIV><SPAN class=210350918-07032002><FONT face=Arial color=#0000ff 
size=2></FONT></SPAN>&nbsp;</DIV>
<DIV><SPAN class=210350918-07032002><FONT face=Arial color=#0000ff size=2>Marc 
Mondragon</FONT></SPAN></DIV>
<BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV class=OutlookMessageHeader dir=ltr align=left><FONT face=Tahoma 
  size=2>-----Original Message-----<BR><B>From:</B> Sites, Brad 
  [mailto:BSites@mem-ins.com]<BR><B>Sent:</B> Thursday, March 07, 2002 11:19 
  AM<BR><B>To:</B> Marc Mondragon<BR><B>Subject:</B> RE: PE 2550, RH 7.1 &amp; 
  Serial Console<BR><BR></FONT></DIV>
  <P><FONT size=2>Marc,</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>I haven't worked with setting up a console on a serial 
  connection, but a quick scan of the HOWTO shows that the serial= line and the 
  console= section of the append= line need to be the same.&nbsp; According to 
  what you have below you have serial=1,9600n8, but your 
  console=ttyS1,9600n81.&nbsp; I'm wondering if it's getting confused by the 1 
  at the end of your console line.</FONT></P>
  <P><FONT size=2>Just a thought.</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>Brad Sites</FONT> <BR><FONT size=2>Systems 
  Administrator</FONT> <BR><FONT size=2>Missouri Employers Mutual 
  Insurance</FONT> <BR><FONT size=2>bsites@mem-ins.com&nbsp;&nbsp;&nbsp; 
  www.mem-ins.com</FONT> <BR><FONT size=2>(573) 499-4230</FONT> </P><BR>
  <P><FONT size=2>-----Original Message-----</FONT> <BR><FONT size=2>From: Marc 
  Mondragon [<A 
  href="mailto:Marcmo@RitchieCapital.com">mailto:Marcmo@RitchieCapital.com</A>]</FONT> 
  <BR><FONT size=2>Sent: Thursday, March 07, 2002 11:09 AM</FONT> <BR><FONT 
  size=2>To: 'linux-poweredge@dell.com'</FONT> <BR><FONT size=2>Subject: PE 
  2550, RH 7.1 &amp; Serial Console</FONT> </P><BR>
  <P><FONT size=2>Hello-</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>I am in the process of connecting our 2550 servers to a 
  Cyclades terminal</FONT> <BR><FONT size=2>server and I ran into a problem 
  configuring this via lilo.</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>If my lilo.conf looks like the setup below, it hangs after 
  printing LI:</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>root=/dev/sda3</FONT> <BR><FONT size=2>default=linux</FONT> 
  <BR><FONT size=2>install=/boot/boot.b</FONT> <BR><FONT 
  size=2>map=/boot/map</FONT> <BR><FONT size=2>timeout=50</FONT> <BR><FONT 
  size=2>prompt</FONT> <BR><FONT size=2>linear</FONT> <BR><FONT 
  size=2>serial=1,9600n8</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>image=/boot/vmlinuz-2.4.9-21smp</FONT> 
  <BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <FONT size=2>label=linux</FONT> 
  <BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <FONT 
  size=2>initrd=/boot/initrd-2.4.9-21smp.img</FONT> 
  <BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <FONT size=2>read-only</FONT> 
  <BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <FONT 
  size=2>root=/dev/sda8</FONT> <BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 
  <FONT size=2>append="console=tty0 console=ttyS1,9600n81 
  reboot=bios,smp"</FONT> </P><BR>
  <P><FONT size=2>If I comment of the serial= line it works fine.&nbsp; This 
  doesn't follow the</FONT> <BR><FONT size=2>examples in the excellent Remote 
  Serial Console HOWTO by Glen Turner and I'm</FONT> <BR><FONT size=2>somewhat 
  confused as to what is the "proper" way to configure this.&nbsp; I have</FONT> 
  <BR><FONT size=2>a similar setup on a PE 2400 and the serial line doesn't 
  affect it like the</FONT> <BR><FONT size=2>2550, is this something 2550 
  specific?</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>For now, I have it commented out and I'm working fine but I'd 
  like to know</FONT> <BR><FONT size=2>why I shouldn't use it since it seems to 
  contradict the guides...</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>Thanks,</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>Marc Mondragon</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>Ritchie Capital Investments, Ltd.</FONT> <BR><FONT size=2>210 
  E. State Street</FONT> <BR><FONT size=2>Batavia, IL&nbsp; 60510</FONT> 
  <BR><FONT size=2>(630) 482-5141</FONT> </P>
  <P><FONT size=2>&nbsp;&lt;&lt;Marc Mondragon.vcf&gt;&gt; 
</FONT></P></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>