[Linux-PowerEdge] omreport throwing error ; non-root user

Robert Citek robert.citek at gmail.com
Mon Aug 18 18:56:10 CDT 2014


Have you compared permissions for the omreport command among systems?

$ locate -r  'omreport$' | xargs ls -ldL

Regards,
- Robert

On Mon, Aug 18, 2014 at 2:28 PM, Steve Shepherd
<stevenshepherd at gmail.com> wrote:
> Having an issue on a Debian Wheezy box running 7.1.0.  With the root user,
> 'omreport' works fine:
>
> ~# omreport about
>
> Product name : Server Administrator
> Version      : 7.1.0
> Copyright    : Copyright (C) Dell Inc. 1995-2012 All rights reserved.
> Company      : Dell Inc.
>
> However, a non-root user (e.g. for monitoring purposes):
>
> #~ omreport about
> Error! An internal error occured(6)
>
> An strace shows it trying to setuid/gid along the way, but no files are
> setuid/gid so not sure what is happening there..
>
> [pid 11819] close(4)                    = 0
> [pid 11819] setreuid(4294967295, 105)   = 0
> [pid 11819] setregid(4294967295, 107)   = 0
> [pid 11819] setregid(0, 0)              = -1 EPERM (Operation not permitted)
> [pid 11819] write(2, "Error! An internal error occured"..., 35Error! An
> internal error occured(6)) = 35
>
>
> From 'strings' of /opt/dell/srvadmin/sbin/omcliproxy, looks like the error
> could be from (1) to (9) - I cannot locate any information as to what the
> errors would reference.
>
> I have the same package on several boxes that work fine as a non-root user.
>
> Ideas?
>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
>



More information about the Linux-PowerEdge mailing list