R300 & auto negotiation

Shaun Qualheim shaun at qualheim.org
Thu Jul 22 18:49:07 CDT 2010


Most of the time when this has happened to us, it's been more of a switch issue.  Have you used these switch ports with other PowerEdge servers before?

Sent from my iPad

On Jul 22, 2010, at 7:23 PM, Robin Bowes <robin-lists at robinbowes.com> wrote:

> On 23/07/10 00:02, David Hubbard wrote:
>> Has anyone had issues with R300's and the stock CentOS 5.5 x86_64 tg3
>> driver not auto negotiating properly?  We use Foundry (aka Brocade)
>> switches and I have an R300 that insists on negotiating to 10-half, I
>> had to use ethtool to force it to 100-full.  Have not tried at gig.
>> Would prefer to not have to hard code since we dislike having to hard
>> code switch ports for other reasons.
> 
> How are you determining that it is only running at 10-half?
> 
> I had an issue some time ago (different NIC, different driver) where I
> thought that the NICs were not running at Gb speed, but it turned out
> that mii-diag didn't report the correct information., but ethtool did.
> 
> I guessing from what you've said that this is *not* the problem in your
> case, but thought I'd mention it.
> 
> R.
> -- 
> "Feed that ego and you starve the soul" - Colonel J.D. Wilkes
> http://www.theshackshakers.com/
> 
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq



More information about the Linux-PowerEdge mailing list