Installing Driver for Dell SAS 5/E via yum repo

Mike Hanby mhanby at uab.edu
Thu Jul 22 09:23:10 CDT 2010


Howdy,

I recently installed a new Dell SAS 5/E card to my PE2950 to drive a PowerVault 124T (the server also has an embedded Perc5i and a Perc6e to control an MD1000).

During the maintenance window I also reinstalled the server using CentOS 5.5 x86_64.

The internal RAID and Perc6e are working fine. The SAS 5/E, however, doesn't show a link light when connected to the 124T.

I installed OpenManage via the repo:
$ sudo wget -q -O - http://linux.dell.com/repo/hardware/latest/bootstrap.cgi | bash
$ sudo yum install srvadmin-all
$ sudo /opt/dell/srvadmin/sbin/srvadmin-services.sh start

The OpenManage web page shows the SAS 5/e in PCI slot 2.

Also via the lspci command shows that it is installed:

$ /sbin/lspci | grep SAS
0a:00.0 RAID bus controller: LSI Logic / Symbios Logic MegaRAID SAS 1078 (rev 04)
0f:08.0 SCSI storage controller: LSI Logic / Symbios Logic SAS1068 PCI-X Fusion-MPT SAS (rev 01)

Omreport, however, doesn't see the card:

omreport storage controller | grep ^Name
Name                                          : PERC 5/i Integrated
Name                                          : PERC 6/E Adapter

I figure I need to install the driver for this card.

How do I do this using the repository? I recall that there is some sort of hardware discovery that can be passed to yum, but I can't seem to find the example on the Dell Linux wiki.

Thanks,

Mike

=================================
Mike Hanby
mhanby at uab.edu
Information Systems Specialist II
IT HPCS / Research Computing





More information about the Linux-PowerEdge mailing list