RHEL 5.5 and OMSA 6.3 IPMI issue

Ben Vaughn ben.vaughn at united.com
Tue Aug 31 12:45:02 CDT 2010


It turns out I had installed freeipmi during my second installation ‹
removing that followed by omsa reinstall fixed the issue.  Hooray!


On 8/31/10 3:51 AM, "Raghavendra_Biligiri at Dell.com"
<Raghavendra_Biligiri at Dell.com> wrote:

> Looks like problem with the ipmi driver on the machine. I guess you have
> installed the latest ipmi driver from the support.dell.com.  Please
> check if the driver is installed properly. "dkms status" should help to
> verify this.
> 
> Thanks ,
> Raghavendra. B
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: linux-poweredge-bounces at dell.com
> [mailto:linux-poweredge-bounces at dell.com] On Behalf Of Ben Vaughn
> Sent: Tuesday, August 31, 2010 1:19 AM
> To: linux-poweredge-Lists
> Subject: RHEL 5.5 and OMSA 6.3 IPMI issue
> 
> Hello:
> 
>     Brand new R810 and RHEL 5.5 x86_64.  I installed from
> http://linux.dell.com/repo/hardware/latest/ per instructions, but when I
> load the web interface I get only "System, MainChassis, Software,
> Storage"
> options -- all of which are empty.  This looks totally different from an
> earlier RHEL5.5 install on the same system where everything seemed to
> work
> fine.  I only reinstalled to add a hotspare to my system disk, and
> installed
> RHEL the exact same way both times.
> 
> Looking at the srvadmin-services.sh output:
> 
> DRAC4 probe: DRAC4 pci device not found                    [FAILED]
> Starting Systems Management Device Drivers:
> Starting dell_rbu:                                         [  OK  ]
> Starting ipmi driver:                                      [FAILED]
> Starting Systems Management Device Drivers:
> Starting dell_rbu: Already started                         [  OK  ]
> Starting ipmi driver:                                      [FAILED]
> Starting DSM SA Shared Services:                           [  OK  ]
> 
> Starting DSM SA Connection Service:                        [  OK  ]
> 
> 
> Looking at dmesg:
> 
> ipmi message handler version 39.1
> ipmi_si: Unknown parameter `kipmid_max_busy_us'
> ipmi message handler version 39.1
> ipmi_si: Unknown parameter `kipmid_max_busy_us'
> 
> Looking at messages:
> 
> Aug 30 19:43:37 archive instsvcdrv: dell_rbu device driver unloaded
> Aug 30 19:43:43 archive instsvcdrv: dell_rbu device driver loaded
> Aug 30 19:43:44 archive kernel: ipmi message handler version 39.1
> Aug 30 19:43:44 archive kernel: ipmi_si: Unknown parameter
> `kipmid_max_busy_us'
> Aug 30 19:43:44 archive instsvcdrv: /etc/rc.d/init.d//ipmi start command
> failed with status 1
> Aug 30 19:43:45 archive kernel: ipmi message handler version 39.1
> Aug 30 19:43:45 archive kernel: ipmi_si: Unknown parameter
> `kipmid_max_busy_us'
> Aug 30 19:43:45 archive instsvcdrv: /etc/rc.d/init.d//ipmi start command
> failed with status 1
> 
> Thanks,
> Ben
> 
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq
> 




More information about the Linux-PowerEdge mailing list