SNMP storage monitoring not working after update to 6.1.0?

Beinicke, Thomas thomas.beinicke at fsd-web.de
Wed Sep 2 10:39:44 CDT 2009


On Wednesday 02 September 2009 16:46:05 Tino Schwarze wrote:
> Hi there,
Hi,

we had the same problem after upgrading OMSA on our Windows servers.
A simple restart of the SNMP service helped.

> I updated a PE2950 from old SuSE to OpenSUSE 11.1 today. During the
> process, I also updated OMSA to 6.1.0 which I've got running
> successfully on another PE1950 as well as a PE1850 - both running 11.1
> already.
> 
> omreport storage controller controller=0 works as expected and displays
> the controller, all virtual and physical disks.
> 
> But SNMP does not work:
> 
> # snmpwalk -v 2c -c public localhost 1.3.6.1.4.1.674.10893.1.20.140.1.1.2
> SNMPv2-SMI::enterprises.674.10893.1.20.140.1.1.2 = No Such Object available
>  on this agent at this OID
> 
> I verified on the PE1950 which also has a PERC5/i:
> # snmpwalk -v 2c -c public localhost 1.3.6.1.4.1.674.10893.1.20.140.1.1.2
> SNMPv2-SMI::enterprises.674.10893.1.20.140.1.1.2.1 = STRING: "Virtual Disk
>  0"
> 
> Strangely, other SNMP values work, e.g. cooling devices:
> 
> # snmpwalk -v 2c -c public localhost 1.3.6.1.4.1.674.10892.1.700.12.1.8.1
> SNMPv2-SMI::enterprises.674.10892.1.700.12.1.8.1.1 = STRING: "System Board
>  FAN 1 RPM" SNMPv2-SMI::enterprises.674.10892.1.700.12.1.8.1.2 = STRING:
>  "System Board FAN 2 RPM"
>  SNMPv2-SMI::enterprises.674.10892.1.700.12.1.8.1.3 = STRING: "System Board
>  FAN 3 RPM" SNMPv2-SMI::enterprises.674.10892.1.700.12.1.8.1.4 = STRING:
>  "System Board FAN 4 RPM"
> 
> Therefore, Dell->net-snmpd integration works.
> 
> Any hints what might have gone wrong and how to fix that?
> 
> Thanks,
> 
> Tino.
> 



More information about the Linux-PowerEdge mailing list