Warm reboot not activating firmware updates

Ben bda20 at cam.ac.uk
Wed Feb 25 07:35:32 CST 2009


I've a Dell PowerEdge 2850 running RHEL 5.3 with OMSA 5.5 with the 
software/hardware/firmware repositories installed in the following manner:

# set up Repos
wget -q -O - http://linux.dell.com/repo/hardware/latest/bootstrap.cgi | bash
wget -q -O - http://linux.dell.com/repo/software/latest/bootstrap.cgi | bash
wget -q -O - http://linux.dell.com/repo/firmware/latest/bootstrap.cgi | bash
# install OMSA stuff
yum -y install srvadmin-base srvadmin-storageservices srvadmin-rac4
# install firmware tools
yum -y install firmware-addon-dell
# Tidy up
yum clean all
# Get newest versions of everything required
yum -y update
yum -y install dell_inventory_collector
# install BIOS/firmware updates
yum -y install $(bootstrap_firmware)
update_firmware --yes


However, when run the last command I get this:


[root at simak ~]# update_firmware --yes

Running system inventory...

Searching storage directory for available BIOS updates...
Checking BIOS - a07
         Available: dell_dup_componentid_00159 - a07
         Did not find a newer package to install that meets all installation checks.
Checking Primary Backplane - 1.00
         Available: dell_dup_componentid_03967 - 1.00
         Did not find a newer package to install that meets all installation checks.
Checking PowerEdge Expandable RAID Controller 4e/Di Firmware - 521s
         Available: pci_firmware(ven_0x1028_dev_0x0013_subven_0x1028_subdev_0x016d) - 5b2d
         Found Update: pci_firmware(ven_0x1028_dev_0x0013_subven_0x1028_subdev_0x016d) - 5b2d
Checking System BIOS for PowerEdge 2850 - a07
         Available: system_bios(ven_0x1028_dev_0x016d) - a07
         Did not find a newer package to install that meets all installation checks.
Checking BMC - 1.72
         Available: dell_dup_componentid_05814 - 1.72
         Available: dell_dup_componentid_05814 - 1.05
         Did not find a newer package to install that meets all installation checks.
Checking Dell Remote Access Controller 4/I Firmware - 1.33
         Available: pci_firmware(ven_0x1028_dev_0x0012_subven_0x1028_subdev_0x0012) - 1.20
         Did not find a newer package to install that meets all installation checks.

Found firmware which needs to be updated.

Running updates...
  100% Installing 
pci_firmware(ven_0x1028_dev_0x0013_subven_0x1028_subdev_0x016d) - 5b2d
Done: Update complete. You must perform a warm reboot for the update to take 
effect.

  100% Installing 
pci_firmware(ven_0x1028_dev_0x0012_subven_0x1028_subdev_0x0012) - 1.20
Done: Update complete. You must perform a warm reboot for the update to take 
effect.

[root at simak ~]# shutdown -r now


... which seems to be fine.  Unfortunately nothing happens on reboot and 
those updates have not been applied.

Suggestions, please?

Ben
-- 
Unix Support, MISD, University of Cambridge, England
Plugger of wire, typer of keyboard, imparter of Clue
         Life Is Short.          It's All Good.



More information about the Linux-PowerEdge mailing list