Perc 4i PE2800 error

D Ivago batsleer at gmail.com
Thu Dec 21 12:33:21 CST 2006


2006/12/19, TLesniak at lyrix.com <TLesniak at lyrix.com>:
>
> The 256MB module next to the PCI slots is the memory for the RAID
> controller.  Since your system thinks that there is missing RAID hardware,
> try reseating the RAID key, (RAID) memory and the RAID battery.
>
> That's where I'd start. if that doesn't work then I guess a call to tech
> support may be in order.
>
>       - T

thanks for the advice T.

Called tech support and I had NBD support, somebody came over and noticed
that the RAID key was a bit loose.

Server is back up and running now with no data-loss,
ivago


|---------+-------------------------------->
> |         |           "D Ivago"            |
> |         |           <batsleer at gmail.com> |
> |         |           Sent by:             |
> |         |           linux-poweredge-bounc|
> |         |           es at dell.com          |
> |         |                                |
> |         |                                |
> |         |           12/19/2006 07:47 AM  |
> |---------+-------------------------------->
>
>   >---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
>   |
> |
>   |        To:      linux-poweredge at dell.com
>                                                                       |
>
>   |        cc:                                                                                                    |
>   |        Subject: Perc 4i PE2800
> error                                                                          |
>
>   >---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
>
>
>
>
> Hi,
>
> I added 1GB of ram to the server but when I start the system I get
>
> "Warning; Detected missing RAID hardware for the embedded RAID sybsystem
> Data loss will occur!
>
> Press (Y) to switch mode to SCSI, press any other key to disable the
> subsystem."
>
> Tried removing the new ram but the error stays the same. This  server runs
> Centos but it's probably not OS related?
>
> I really don't want to lose the data on those 2 SCSI HD's so all tips are
> welcome. I  checked and double checked all cables but nothing seems to got
> loose in the prcocess.
>
> I'm also wondering why there's another 256MB module next to the PCI slots?
> So not in one the 6 standardl memory banks is that redundant or for the
> RAID controller or something like that? Anyway didn't remove it.
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> http://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20061221/409b155c/attachment.htm 


More information about the Linux-PowerEdge mailing list