debian on poweredge 2950

Anderson, Steven steven.anderson at dallascityhall.com
Thu Dec 14 07:42:52 CST 2006


I have a Dell Poweredge 2950 with a PERC 5 configured as a 300GB RAID 5,

dual broadcom gigabit network adapters 
4GB RAM 
DVD/CD-rom 
no floppy 

I was able to load the system with debian netinst version 12 Dec 2006
however after the first reboot when the system is mounting the root file
system
it attaches the scsi removable disk sdb
then  I get the following message
 
Check root= bootarg cat /proc/cmdline
or missing modules, devices: cat /proc/modules lc /dev
ALERT! /dev/sdb1 does not exist. Dropping to a shell!
 
the system then starts BusyBox.
 
I did a "cat /proc/cmdline" and received the following
 
root=/dev/sdb1 ro
 
I did an ls on the /dev directory, there was a sda1 file but not a sdb1
file
 
I am new at loading linux
 
any ideas?
 
Thank you
 

Steven Anderson

City of Dallas

Streets Department

Flood Control

2255 Irving Blvd.

Dallas, TX, 75207-6201

(214)671-0424

fax - (214)670-6526

e-mail steven.anderson at dallascityhall.com

Web Sites

World Wide Web - http://fc.dallascityhall.com
<http://fc.dallascityhall.com/> 

Wireless Web - http://fc.dallascityhall.com/wap

City Intranet - http://fc.sts.cod <http://fc.sts.cod/> 

  <http://www.dallascityhall.com/> 

 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20061214/212d85e9/attachment.htm 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: image/gif
Size: 1153 bytes
Desc: att7004d.gif
Url : http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20061214/212d85e9/attachment.gif 


More information about the Linux-PowerEdge mailing list