java 1.4.2 segfaults on new PE2850

Doug Rorem rorem at ai.uic.edu
Wed Mar 2 16:37:00 CST 2005


2-mar-2005

Hi,

I'm wondering if anyone has seen this (and has a fix?)

We have a PE2850, dual 3.2Ghz Xeons, 4gig memory
10gig swap (details at end), three 73gig HD's in RAID 5
configuration. We're running RedHat EL 3 Update 3.

I've been trying to install Oracle 10g w/o success.
Finally realized (via strace) that the java executable
in their JRE (v 1.4.2) is seg faulting. This behavior is
repeatable with the J2SE 1.4.2_07 RPM from Sun (by just
running /usr/java/j2sdk1.4.2_07/bin/java -version).
I tried turning off hyperthreading (I saw a post on
the net that suggested trying this) but that didn't
seem to make a difference.

Oddly, Sun's J2SE 5.0 RPM doesn't exhibit this behavior,
but that isn't much help because Oracle's installer
uses Java v 1.4.2

We another PE2850 (a few months old) with the same
exact configuration that *doesn't* exhibit this
behavior. The only difference (that I know of is this)

new PE2850 - dual Xeon 3.2Ghz model 4 stepping 1
old PE2850 - dual Xeon 3.2Ghz model 3 stepping 4

Has anyone else experienced this?

Doug Rorem
University of Illinois at Chicago
rorem at ai.uic.edu

************************
[root at server2 root]# cat /proc/meminfo
        total:    used:    free:  shared: buffers:  cached:
Mem:  4189749248 117555200 4072194048        0  8687616 45162496
Swap: 10413162496        0 10413162496
MemTotal:      4091552 kB
MemFree:       3976752 kB
MemShared:           0 kB
Buffers:          8484 kB
Cached:          44104 kB
SwapCached:          0 kB
Active:          66756 kB
ActiveAnon:      25640 kB
ActiveCache:     41116 kB
Inact_dirty:      8292 kB
Inact_laundry:    2792 kB
Inact_clean:         0 kB
Inact_target:    15568 kB
HighTotal:     3276544 kB
HighFree:      3198052 kB
LowTotal:       815008 kB
LowFree:        778700 kB
SwapTotal:    10169104 kB
SwapFree:     10169104 kB
HugePages_Total:     0
HugePages_Free:      0
Hugepagesize:     2048 kB

(note - this is with hyperthreading turned off
in the BIOS [CPU Information -> Logical Processor -> Disabled])
[root at server2 root]# cat /proc/cpuinfo
processor       : 0
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 15
model           : 4
model name      : Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.20GHz
stepping        : 1
cpu MHz         : 3192.363
cache size      : 1024 KB
physical id     : 0
siblings        : 1
runqueue        : 0
fdiv_bug        : no
hlt_bug         : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 5
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge 
mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm nx lm
bogomips        : 6370.09

processor       : 1
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 15
model           : 4
model name      : Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.20GHz
stepping        : 1
cpu MHz         : 3192.363
cache size      : 1024 KB
physical id     : 0
siblings        : 1
runqueue        : 1
fdiv_bug        : no
hlt_bug         : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 5
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge 
mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm nx lm
bogomips        : 6383.20




More information about the Linux-PowerEdge mailing list