VIRTUALCDROM / VIRTUALFLOPPY on 2850

Robert Goley ragoley at rdasys.com
Tue Mar 1 23:20:25 CST 2005


Not sure about the 2850 but the 2800 installed just fine from the Sarge
installer (RC2 I believe).  Have you tried it?

Robert

On Tue, 2005-03-01 at 14:57, Matthias Pigulla wrote:

> Hi all,
> 
> I've been struggling all day long with a new 2850 with (hardware) remote
> management, trying to set up Debian. It was tricky to get the ATA
> chipset working (CONFIG_BLK_DEV_SIIMAGE), and besides that, I got some
> CONFIG_HIGHMEM/CONFIG_HIGHIO related problems - various file system
> modules had unresolved symbols.
> 
> Now the kernel is up and running and /dev/hda and /dev/hdb show up as
> "VIRTUALFLOPPY DRIVE Floppy" and "VIRTUALCDROM DRIVE" respectively.
> 
> The problem is I cannot mount any CDs in the drive - I just get "no
> medium found" errors. When connecting the drive to my local workstation
> drive using the remote management web interface, everything works fine,
> I can access the (server remote) cd.
> 
> The same problem occured when using the Debian images provided by Scott
> at http://wiki.osuosl.org/display/LNX/Debian+on+Dell+Servers. After the
> basic setup questions are answered, you are asked to insert the Debian
> CD#1. Same situation: you'll get "no medium found" errors when inserting
> the CD into the server, I had to use the remote console mount.
> 
> Something obvious I am missing? Is there some switch necessary to
> circumvent "virtual" drives and access the ones physically built into
> the machine?
> 
> Best regards,
> Matthias
> 
> 
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> http://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20050301/93ca3c8d/attachment.htm


More information about the Linux-PowerEdge mailing list