PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required

Hiram Barber hbarber at mosquitomagnet.com
Thu May 6 17:08:44 CDT 2004


Thank you all for the feedback, I appreciate it.

 

Regards,

Hiram

 

  _____  

From: Ricardo, Gerson [mailto:gricardo at gableseng.com] 
Sent: Thursday, May 06, 2004 9:37 AM
To: Chris Field; Hiram Barber; linux-poweredge at dell.com
Subject: RE: PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required

 

That issue revolves around the tg3 loadable module (aka broadcom hard
freeze).  You either have to replace it with the bm5700 loadable module or
stop using the Broadcom ASICs alltogether.  We had the exact same issue and
what i did to resolve it was I simply disabled the nics' themselves and used
Intel PCI-X cards.  Not a single hard lockup since then.

 

-Gerson

 

  _____  

From: linux-poweredge-admin at dell.com [mailto:linux-poweredge-admin at dell.com]
On Behalf Of Chris Field
Sent: Thursday, April 29, 2004 8:56 PM
To: Hiram Barber; linux-poweredge at dell.com
Subject: Re: PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required

We have a a 2650 that has this same problem, it is not connected to a
storage array, but about once a week it completely flakes.  Usually it will
respond to pings and will also log iptables information to the console
however it will not display a login prompt on the console and all network
services are unavaliable.  The only way to get it working again is to hard
boot just like you have to....

 

We have not been able to figure out what it is yet... we also can't
replicate it, it just happens.

 

 

----- Original Message ----- 

From: Hiram <mailto:hbarber at mosquitomagnet.com>  Barber 

To: linux-poweredge at dell.com 

Sent: Thursday, April 29, 2004 12:53 PM

Subject: PowerEdge 2650 lockup - hard reboot required

 

Hi,

I just inherited a Dell 2650 connected to a Dell 220s storage array when I
started my new job a few weeks ago.  It is and running Oracle applications
and database  

uname -a

Linux abcprod11i.abc.com 2.4.9-e.27enterprise #1 SMP Tue Aug 5 15:39:21 EDT
2003 i686 unknown

I have been here when it seems to lock up/freeze - this morning it locked
up, I couldn't ping the IP or get to the command line - unfortunately one of
my colleagues had left it with the KDE desktop running (the screensaver
wasn't moving).  After 10 minutes we hard booted the system.  

Has anyone experienced this before?  Any suggestions?  

Thanks,

Hiram 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20040506/49eafd80/attachment.htm


More information about the Linux-PowerEdge mailing list