[Linux-PowerEdge] OMSA 8.3.0 not starting or segfaulting

Dietrich, Stefan stefan.dietrich at desy.de
Fri Apr 29 02:01:27 CDT 2016


Hi Souvik,

sorry, I forgot to mention, that this workaround is already deployed.

It is also very strange, that I am seeing this issue not on all machines.
Other machines with the same hardware and OS release are not having any issues with OMSA.

Regards,
Stefan

> Dell - Internal Use - Confidential
> Hi,
> 
> If Customer installs OMSA 8.3 in an unsupported OS, it might fail because of
> NVMe implementation. But, you can suppress loading NVMe library by using the
> following steps to avoid any crash.
> 
> Please do the following steps for disabling psrvil which is required for
> detecting NVMe Devices:
> 
> 1.       To stop all the services, please execute the command -
> srvadmin-services.sh stop
> 
> 2.       Go to /opt/dell/srvadmin/etc/srvadmin-storage/ directory
> 
> 3.       Open stsvc.ini file
> 
> 4.       Please comment the line - vil7=dsm_sm_psrvil. For commenting it out,
> you need to write ";" and one space before the statement, like ";
> vil7=dsm_sm_psrvil"
> 
> 5.       Save and close stsvc.ini file
> 
> 6.       To start all the services, please execute the command -
> srvadmin-services.sh start
> 
> It will stop loading psrvil library and OMSS should work fine.
> 
> Note: After commenting out psrvil library in stsvc.ini file, NO NVMe devices
> will get detected by OMSA
> 
> Thanks
> Souvik



More information about the Linux-PowerEdge mailing list