Debian Wheezy and OMSA 6.5.0-1

Alessandro Faglia alessandro.faglia at serioplast.com
Tue Mar 27 08:46:59 CDT 2012


On Tue, Mar 27, 2012 at 3:34 PM, Austin Murphy <austin.murphy at gmail.com>wrote:

> Hi Alessandro,
>
> Do you have the linux modules loaded?
>
>  dmesg | grep -i mpt
>

# dmesg | grep -i mpt
[    1.628343] mpt2sas version 10.100.00.00 loaded
[    1.628795] scsi0 : Fusion MPT SAS Host
[    1.629060] mpt2sas 0000:05:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) ->
IRQ 16
[    1.629071] mpt2sas 0000:05:00.0: setting latency timer to 64
[    1.629075] mpt2sas0: 64 BIT PCI BUS DMA ADDRESSING SUPPORTED, total mem
(4050632 kB)
[    1.629156] mpt2sas 0000:05:00.0: irq 49 for MSI/MSI-X
[    1.629178] mpt2sas0-msix0: PCI-MSI-X enabled: IRQ 49
[    1.629182] mpt2sas0: iomem(0x00000000df2b0000),
mapped(0xffffc900110a0000), size(65536)
[    1.629184] mpt2sas0: ioport(0x000000000000fc00), size(256)
[    1.915367] mpt2sas0: sending diag reset !!
[    3.234654] mpt2sas0: diag reset: SUCCESS
[    3.384379] mpt2sas0: Allocated physical memory: size(5629 kB)
[    3.384382] mpt2sas0: Current Controller Queue Depth(2506), Max
Controller Queue Depth(2607)
[    3.384384] mpt2sas0: Scatter Gather Elements per IO(128)
[    3.615203] mpt2sas0: LSISAS2008: FWVersion(07.15.08.00),
ChipRevision(0x03), BiosVersion(07.11.10.00)
[    3.615206] mpt2sas0: Dell PERC H200 Adapter: Vendor(0x1000),
Device(0x0072), SSVID(0x1028), SSDID(0x1F1D)
[    3.615209] mpt2sas0: Protocol=(Initiator,Target),
Capabilities=(Raid,TLR,EEDP,Snapshot Buffer,Diag Trace Buffer,Task Set
Full,NCQ)
[    3.615402] mpt2sas0: sending port enable !!
[    5.142970] mpt2sas0: host_add: handle(0x0001),
sas_addr(0x5d4ae52075aa8400), phys(8)
[   11.274160] mpt2sas0: port enable: SUCCESS
[ 9018.634682] Fusion MPT base driver 3.04.20
[ 9018.649923] Fusion MPT misc device (ioctl) driver 3.04.20
[ 9018.650020] mptctl: Registered with Fusion MPT base driver
[ 9018.650024] mptctl: /dev/mptctl @ (major,minor=10,220)


>
>  lsmod | grep -i mpt
>

 #  lsmod | grep -i mpt
mptctl                 29904  0
mptbase                56773  1 mptctl
mpt2sas               115425  2
raid_class             12832  1 mpt2sas
scsi_transport_sas     29388  1 mpt2sas
scsi_mod              162458  7
scsi_transport_sas,raid_class,mpt2sas,libata,sd_mod,sr_mod,mptctl

I don't see issues with modules loading.

If you get nothing, try modprobing any or all of mptsas, mptbase,
> mptctl, mpt2sas.
>

# modprobe mptsas
# modprobe mptbase
# modprobe mptctl
# modprobe mpt2sas
#  lsmod | grep -i mpt
mptsas                 35953  0
mptscsih               22710  1 mptsas
mptctl                 29904  0
mptbase                56773  3 mptctl,mptscsih,mptsas
mpt2sas               115425  2
raid_class             12832  1 mpt2sas
scsi_transport_sas     29388  2 mpt2sas,mptsas
scsi_mod              162458  9
scsi_transport_sas,raid_class,mpt2sas,libata,sd_mod,sr_mod,mptctl,mptscsih,mptsas
# omreport storage controller
No controllers found
# dellmgr
No LSI MegaRAID cards found.


I'm stuck.
Alessandro
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20120327/d1235d39/attachment-0001.html 


More information about the Linux-PowerEdge mailing list