OMSA - Alerts and Notifications

Ray Robert ray.robert at rentrakmail.com
Wed Jul 18 11:55:37 CDT 2012


Interesting.  On new 720s (CentOS 5) I get:

-sh-3.2$ omreport chassis
Error! Hardware or Feature Not Present.

-sh-3.2$ omreport -?

omreport         Reports component properties.

The available command(s) are:

Command          Description
about            Product and version properties.
preferences      Report system preferences.
system           System component properties.
storage          Display storage component properties.

Usage: omreport <command...> [name=value...] ... [option...]

-sh-3.2$ rpm -qa srvadmin-omacore
srvadmin-omacore-7.0.0-4.168.1.el5


What was interesting is that OMSA 6.5 on the same boxes did report on
chassis, and the GUI on port 1311 still does.

After seeing your note I tried it on a 2850.  Same thing.  On version 6.5:

-sh-3.2$ omreport chassis
Health

Main System Chassis

SEVERITY : COMPONENT
Ok       : Fans
Ok       : Intrusion
Ok       : Memory
Ok       : Power Supplies
Ok       : Power Management
Ok       : Processors
Ok       : Temperatures
Ok       : Voltages
Ok       : Hardware Log
Ok       : Batteries

For further help, type the command followed by -?

-sh-3.2$ rpm -qa srvadmin-omacore
srvadmin-omacore-6.5.0-1.143.3.el5

On Version 7:

-sh-3.2$ omreport chassis
Error! Hardware or Feature Not Present.

-sh-3.2$ rpm -qa srvadmin-omacore
srvadmin-omacore-7.0.0-4.168.1.el5

So is this a CentOS 5 issue?

-- 
Ray Robert | Linux Administrator
503.284.7581 ext 242 | ray.robert at rentrak.com
RENTRAK | www.rentrak.com | NASDAQ: RENT

Notice: This message is confidential and is intended only for the
recipient(s) named above. If you have received this message in error, or
are not the named recipient(s), please immediately notify the sender and
delete this message.

On Wed, Jul 18, 2012 at 9:34 AM, Phillippe Welsh <pjwelsh at gmail.com> wrote:

>
> ----- Original Message -----
>
> Sorry about the formatting issue...
> Date: Wed, 18 Jul 2012 09:15:34 -0700
> From: Ray Robert <ray.robert at rentrakmail.com>
> Subject: Re: OMSA - Alerts and Notifications
> To: Helmut Wollmersdorfer <helmut.wollmersdorfer at fixpunkt.de>
> Cc: linux-poweredge at dell.com
> Message-ID:
> <CAHERJQ8+++=JASSUKHb4C_xDX+scihLT1aWJNdgC1Xb_jjBz0w at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> A nice plugin. But it depends on omreport. Omreport's "chassis" option is
> missing in 7.0, at least in the RPMs posted at
> http://linux.dell.com/repo/hardware/latest/. Or am I the only one getting
> that result?
>
>
> An old test box looks OK with omreport:
>
> [root at hmas1 ~]# rpm -qf `which omreport`
> srvadmin-omacore-7.0.0-4.168.1.el6.x86_64
>
>
> [root at hmas1 ~]# getSystemId
> Libsmbios version:      2.2.27
> Product Name:           PowerEdge 840
> Vendor:                 Dell Computer Corporation
> BIOS Version:           A08
> System ID:              0x01E7
> ...
>
> [root at hmas1 ~]# omreport chassis
> Health
>
> Main System Chassis
>
> SEVERITY : COMPONENT
> Ok       : Fans
> Ok       : Intrusion
> Ok       : Memory
> Ok       : Power Supplies
> Ok       : Processors
> Ok       : Temperatures
> Ok       : Voltages
> Ok       : Hardware Log
>
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-poweredge/attachments/20120718/f81ae5c5/attachment.html 


More information about the Linux-PowerEdge mailing list