R: RE: Error on update_firmware OMSA 7.0 Centos

Ernst Pijper ernst.pijper at sara.nl
Wed Jul 18 02:48:18 CDT 2012


Hi,

I ran into this problem as well. I removed the dead symlink for 
10-ignore-secupd.fdi. If you want to know which symlinks are valid, just 
run a rpm -q --scripts

root# rpm -q --scripts dell_ie_nic_broadcom-1.1.0-7.x86_64
postinstall scriptlet (using /bin/sh):
IE_DIR=/usr/libexec/dell_dup/
if [ -f /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
     ln -s /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
fi
if [ -f /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
     ln -s /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
fi
if [ -f /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
     ln -s /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/UpdRollBack 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/UpdRollBack
fi

if [ -f /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
     ln -s /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
fi
if [ -f /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
     ln -s /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
fi
if [ -f /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
     ln -s /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/00-secupd-dell.rules
fi

if [ -f /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
     ln -s /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
fi
if [ -f /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
     ln -s /usr/lib/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
fi
if [ -f /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules ]; then
     rm -f $IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
     ln -s /usr/lib64/dell_dup/dell_ie_bios/98-secupdusb.rules 
$IE_DIR/dell_ie_nic_broadcom-1.1.0/98-secupdusb.rules
fi

As you can seem the '10-ignore-secupd.fdi' should not be present 
anymore. It is a left over from the previous package.

Ernst

On 07/18/2012 07:06 AM, support at crazynetwork.it wrote:
> All bios link or just dead ones? What about my situation where all symlinks are valid?
> ----Messaggio Originale----
> Da: Jeffrey_L_Mendoza at Dell.com
> Inviato:  17/07/2012, 23:20
> A: tony.molloy at ul.ie; linux-poweredge at lists.us.dell.com
> Ogg.: RE: Error on update_firmware OMSA 7.0 Centos
>
>
>> Not always
>>
>> [root at ldap BROADCOM_FRMW]# pwd
>> /usr/libexec/dell_dup/BROADCOM_FRMW
>>
>> [root at ldap BROADCOM_FRMW]# ls -al
>> total 4652
>> drwxr-xr-x.  2 root root    4096 Jul 16 19:16 .
>> drwxr-xr-x. 15 root root    4096 Jul 16 19:16 ..
>> lrwxrwxrwx.  1 root root      55 Jul 16 19:16 00-secupd-dell.rules ->
>> /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/00-secupd-dell.rules
>> lrwxrwxrwx.  1 root root      55 Jun 26 19:18 10-ignore-secupd.fdi ->
>> /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/10-ignore-secupd.fdi
>> <snip>
>>
>> [root at ldap BROADCOM_FRMW]# ls -al
>> /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/10-ignore-secupd.fdi
>> ls: cannot access /usr/libexec/dell_dup/dell_ie_bios/10-ignore-
>> secupd.fdi: No such file or directory
>>
>> This is on a fully updated CentOS 6.3 system after the folowing
>>
>> yum --skip-broken install srvadmin-all
>> yum install dell_ft_install
>> yum install $(bootstrap_firmware)
>> inventory_firmware
>> update_firmware
>> update_firmware --yes --verbose
>>
>> When I get the same error as the OP
>>
>> Tony
>>
> Ah, yeah the dell_ie_broadcom package shouldn't have those dead links to dell_ie_bios. Try deleting the dead links in the Broadcom dir.
>
> -Jeff
>
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
>
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge at dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge




More information about the Linux-PowerEdge mailing list