2400 RAID5 Problem Part 2

Shawn Neumann shawn at domain7.com
Wed Dec 4 23:37:00 CST 2002


Ah, I had overlooked the enclosure issue.  I activated slot 3 in the 
enclosure and immediately the dirve appeared in the container and disk 
lists and the Rebuild task started.  I'm currently at 25% rebuilt.  

Thanks,
Shawn

jason andrade wrote:

>On Wed, 4 Dec 2002, Shawn Neumann wrote:
>
>  
>
>>replaced the dead drive - a very nice response.  They sent an 18 Gig
>>drive even though the RAID is 8.47 Gig drives x 5.  We put in the new
>>    
>>
>
>they do this sometimes.  technically, replacing a smaller drive with a
>larger one shouldn't be an issue but i have had some problems with this
>in the past so i tend to ask for the right drive.  YMMV.
>
>  
>
>>drive and are unclear as to proceeding - the tech person that came with
>>the drive indicated it should rebuild on it's own.  The Dell support
>>    
>>
>
>it should - but again, sometimes this doesn't happen.
>
>  
>
>>person gave us some afacli commands to (run although he seemed new and
>>not to confident on how to proceed).  It has been about 5 hours since
>>the drive was replaced and I don't see much evidence of any process of
>>rebuilding.
>>    
>>
>
>steve boley (from dell) gave me some commands on how to manually initiate
>a rebuild, darned if i can find them at the moment (check the past
>archives ?)
>
>looking at the command set, if you run container scrub it should attempt
>to force a manual rebuild.
>
>
>  
>
>>Num          Total  Oth Chunk          Scsi   Partition
>>Label Type   Size   Ctr Size   Usage   B:ID:L Offset:Size
>>----- ------ ------ --- ------ ------- ------ -------------
>> 0    RAID-5 33.8GB       32KB Open    0:00:0 64.0KB:8.47GB
>> /dev/sda             MAIN             0:01:0 64.0KB:8.47GB
>>                                       0:02:0 64.0KB:8.47GB
>>                                         --- Missing ---
>>                                       0:04:0 64.0KB:8.47GB
>>
>>
>>AFA0> disk list
>>Executing: disk list
>>
>>B:ID:L  Device Type     Blocks    Bytes/Block Usage            Shared Rate
>>------  --------------  --------- ----------- ---------------- ------ ----
>>0:00:0   Disk            17783239  512         Initialized      NO     80
>>0:01:0   Disk            17783239  512         Initialized      NO     80
>>0:02:0   Disk            17783239  512         Initialized      NO     80
>>0:03:0   Disk            0         0           Offline          NO     0
>>0:04:0   Disk            17783239  512         Initialized      NO     80
>>    
>>
>
>it doesn't appear to see the drive you have put into slot 3.  have you run
>enclosure prepare slot 0 3 after you put the drive in..
>
>regards,
>
>-jason
>
>_______________________________________________
>Linux-PowerEdge mailing list
>Linux-PowerEdge at dell.com
>http://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
>Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq or search the list archives at http://lists.us.dell.com/htdig/
>  
>




More information about the Linux-PowerEdge mailing list