"No Sound" after installing Ubuntu 8.04 on inspiron 1420

Georgi Kourtev gkourtev at gmail.com
Fri Dec 12 02:53:06 CST 2008


It does not work for Kubuntu 8.10. Still no sound.
gk


On Thursday 11 December 2008 15:41:40 O. Sinclair wrote:
> Georgi Kourtev wrote:
> > I had a similar problem. You need to get HDA Intel support for the sound
> > to work. After you install it, make sure that you mute and unmute all
> > channels and it works.
> >
> > I still cannot get my microphone working though. I run Kubuntu on dell
> > inspiron 1525.
>
> This works on my Inspiron 1420 on Kubuntu 8.04.1:
> Just to assist anyone using Kubuntu I finally managed to get the mic
> working in Kubuntu, KDE that is, 8.04 version.
>
> Here is how:
> 1. in KMix choose tab Switches
> 2. in field "Digital Input Source" choose "Digital Mic 1" for built-in mic
> 3. in field "input source" set "Mic" (I set in all 3 fields)
>
> If you use the front input mic jack then:
> 2. in field "Digital Input Source" choose "Analogue Inputs"
> 3. in field "input source" set "Front Mic" (I set in all 3 fields)
>
> under tab "input" you might have to play around with "volumes" for the
> sources
>
> _______________________________________________
> Linux-Desktops mailing list
> Linux-Desktops at dell.com
> http://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-desktops
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.us.dell.com/pipermail/linux-desktops/attachments/20081212/6a86780d/attachment.htm 


More information about the Linux-Desktops mailing list