FC6 will not boot after install

Matt Wette matt.wette at earthlink.net
Tue Dec 12 20:13:21 CST 2006


The first thing to do is remove the "quiet" option.
This will route any boot error messages to the screen.

Others you might want to try are "acpi=off lapic".

Ben Prew wrote:
> I've got a Dell Optiplex 320, with the ATI sb600 chipset and SATA controller in it, and I'm having some problems getting the system to boot after install.
> 
> I was able to get the install cd to recognize the drives with the parameter:
> 
> pci=nomsi
> 
> 
> And I'm able to complete the install, and partition the drive, and everything else looks ok.
> 
> BUT, when I go to boot the system, the grub boot menu comes up, and after I choose my install, it hangs shortly after that, just before it starts uncompressing the kernel, I believe.
> 
> The screen looks like this:
> 
> Booting command-list
> root (hd0,1)
> Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
> kernel /vmlinuz=2.6.18-1.2798.fc6 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 pci=nomsi rhgb quiet
> [Linux-bzImage, setup=0x1e00, size=0x1b94fc]
> 
> 
> 
> ... and that's it! I've tried adding and removing options, such as all-generic-ide, or acpi=force irqpoll. At this point, I'm not even really sure what its getting stuck on, is it failing to find the kernel? Is it waiting on something else? Are there any logs I can check? Anything?
> 
> Any ideas MUCH appreciated.
> 
> Thanks
> 
> --Ben
> 
> _______________________________________________
> Linux-Desktops mailing list
> Linux-Desktops at dell.com
> http://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-desktops
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq
> 



More information about the Linux-Desktops mailing list